Almás puffancsok

1 óra
Megint kisütöttünk valamit! Most egy könnyű, almás finomság. Nem szabad kihagyni!

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 3 evőkanál sütőmargarin
  • 1 dl tej
  • 1 darab alma

Elkészítés

A lisztet a tojással, a cukorral, csipetnyi sóval és az élesztővel tálba töltjük. Az olvasztott margarint meg a tejet hozzáadjuk, majd könnyű tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 25 percig kelesztjük. Közben az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát a tésztába dolgozzuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a masszából két evőkanállal kisebb darabokat szaggatunk bele. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal papírtörölközőre szedjük, hogy a felesleges zsíradékot leitassuk róla. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a puffancsokat megforgatjuk benne és azon melegében tálaljuk.