Almás palacsinta portói mazsolával

45 perc
Ez a kissé "részeges" recept bódítóan hat majd az ízlelőbimbóira; hagyja magát elcsábulni! Higgye el, más is el fog!

Hozzávalók

  • 2 darab alma
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 darab tojás
  • 2 dl portói vörösbor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 15 dkg mazsola
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg csipkebogyó lekvár
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

A tojást és a tejet fél kávéskanál sóval összekeverjük, és csomómentesre eldolgozzuk benne a lisztet. Fél órán át pihentetjük, és addig elkészítjük a portóis mazsolát. Ehhez a kétféle bort feltesszük főni, nagy lángon 2,5 decire redukáljuk. Ekkor beletesszük a mazsolát és a fahéjat, és további 10 percig főzzük. Utoljára adjuk hozzá a lekvárt, de már csak éppen, hogy feloldjuk a lekvárt, és le is vesszük a tűzről. Ha a kihülés során megdermed és összesűrűsödik, Portóival lehet higítani. A fehércsoki felolvasztásához vizet melegítünk, hogy gőz felett tudjuk megolvasztani. Folyamatosan kevergetjük az olvasztás közben. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a palacsintatésztába forgatjuk. Kisütjük az almás palacsintákat és háromszögletűre hajtjuk őket. Tálalás: A palacsintákat tányérokra adagoljuk, megszórjuk a portóis mazsolával. Olvasztott fehércsokival és porcukorral díszítjük.