Almás palacsinta

30 perc
Semmi extra, a hagyományos tészta, amibe belereszeltem két nagy almát és egy kevés fahéjjal ízesítettem. Fantasztikus volt, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

  • 225 gramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 darab alma
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés

Az alma kivételével mindent alaposan elkeverek, majd egy villával beleforgatom a lereszelt almát is. A palacsintasütőt vékonyan megkenem olvasztott vajjal, egy-egy kis merőkanálnyi tésztát teszek rá. 1-2 percig hagyom, míg a tetején buborékok jelennek meg. Ekkor megfordítom és a másik oldalát is készre sütöm. Mézzel, fahéjas porcukorral vagy levendulasziruppal tálalom.