
Almás céklasaláta
15 perc
A céklát a hazai háztartásokban többnyire egyféleképp készítik, pedig nincs olyan alapanyag, amiből ne lehetne többet kihozni. A kreativitás nem ismer lehetetlent, így már a céklát is egy kicsit ízletesebben készítheti el.
Hozzávalók
- 30 dkg cékla
- 4 db alma
- 1 db citrom
- 2 dl joghurt
- 1 kiskanál méz
- 1 ek ecetes torma
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés
A céklát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágva salátás tálba szórjuk. Az almát kimagozzuk, majd ezt is vékony csíkokra metéljük. A mártáshoz a joghurtot a mézzel, csipetnyi sóval, borssal meg az ecetes tormával elkeverjük és a céklás almára locsoljuk. Alaposan összekeverjük és letakarva 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.