Almaleves

30 perc
Gyümölcslevest nagyon sokféle gyümölcsből lehet és érdemes készíteni. A gyerekek egyik nagy kedvence. Tuti befutó.

Hozzávalók

  • 40 dkg alma
  • 4 dl víz
  • 4 dl almalé
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 dl calvados

Elkészítés

Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, a magházát kikanyarítjuk, a gyümölcshúst kockára vágjuk, és a cukorral, a vízzel és az almalével feltesszük főni. Fűszerezzük. Amikor megpuhult az alma (a forrástól számítva néhány perc), akkor egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, és ezt a habarást beleöntjük a levesbe, majd gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Amennyiben nem gyerekeknek készítjük, ezen a ponton beletehetjük a Calvadost, vagy más almapálinkát. Tálalás: Ez a gyümölcsleves minden tálalási hőmérsékletet "jól visel": hidegen, melegen, langyosan egyaránt fogyasztható.