Almakompót

15 perc
Nem csak magában desszertként, de húsok mellé is remekül fogyasztható.

Hozzávalók

  • 5 darab alma
  • 10 darab szegfűszeg
  • 1 közepes darab fahéj
  • 1 szelet citrom
  • 2 csipet cukor (ízlés szerint változtathatjuk)
  • 5 dl víz

Elkészítés

Jelen esetben négy almából készítettem. Lehet zöld, piros, sárga vagy vegyesen. Én nem szoktam meghámozni, mert szeretem a héját, de alapjáraton kellene. Tegyük egy edénybe a felcikkezett almát, majd szórjuk meg kb. 10 darab szegfűszeggel és egy közepes fahéj darabbal. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. A cukrot ízlés szerint adagoljuk. Nem kell sok idő, forrástól számított 3-4 perc. A végén, amikor levettük a tűzről, dobjunk bele egy jól átmosott citromszeletet. Hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy még átjárják a fűszerek.