A tökéletes reggeli

30 perc
Mindenki kedvence ez az egyszerű és mégis tökéletes reggeli. Az ízek remekül kiegészítik egymást, és a tojás csurdogáló sárgája visszautasíthatatlanul hívogat. Nálunk a család férfitagjainak nagy kedvence, mert még az ő végtelen étvágyuknak is eleget tesz ez a fenséges étel! Mindenkinek szeretettel ajánlom!

Hozzávalók

  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 dkg sütőmargarin
  • 8 gramm őrölt fekete bors
  • 4 darab zsemle
  • 4 szelet sonka
  • 12 szelet kígyóuborka
  • 4 gramm bazsalikom
  • 20 dkg sajt
  • 4 darab tojás
  • 8 gramm fokhagyma granulátum
  • 4 gramm ételízesítő por

Elkészítés

Egy kis fej vöröshagymát megpirítottam margarinon, a végén megborsoztam és megszórtam a fokhagyma granulátummal. Utána levágtam a zsemle tetejét, megkentem egy kis margarinnal, majd szeleteltem rá paradicsomot. Erre szórtam bazsalikomot és őrölt borsot, majd egy kis reszelt sajtot és beraktam a sütőbe kb. 200 fokra, hogy a sajt ráolvadjon. Addig amíg a sajt olvadt, a zsemle belsejét kicsit benyomkodtam, beletettem a sonkát, aztán a szélére pakolgattam az uborkát és a paradicsomot. Ennek a közepére pedig a maradék sajtot tettem. Kivettem a sütőből a zsömle tetejét, amire már szépen ráolvadt a sajt, megsütöttem a tükörtojást, majd rácsúsztattam az egésznek a tetejére. A tojást megszórtam vegetával, kettévágtam a zsemlét hogy gusztusosabb legyen, és könnyebben lehessen fogyasztani. Melléraktam a tetejét és már tálaltam is! Jó étvágyat!